O NAS - Kid Genius
i

O nas

Kid Genius je mednarodni izobraževalni sistem, ki je namenjen zdravemu razvoju otroških možganov. Glavni cilji Kid Genius so spodbujanje in razvijanje intelektualnih veščin in sposobnosti otrok od zgodnjih otroških let naprej. V Kid Genius smo glede na dolgoletne izkušnje z Vzhoda in Zahoda v naš program uspešno vključili najboljše metode in prakso iz različnih koncev sveta.

Naše poslanstvo

Poslanstvo naše šole je ustvarjanje genialnih otrok! Kako to počnemo?

– z ozaveščanjem staršev o potrebi spodbujanja razvoja otrokovih kognitivnih sposobnosti
– z zagotavljanjem varnega, stimulativnega in kreativnega izobraževalnega okolja, v katerem otroci kot posamezniki rastejo in se razvijajo s svojim največjim potencialom
– z edinstvenim izobraževalnim programom in vključevanjem modernih tehnologij, ki ga izvajajo strokovne in usposobljene učiteljice, učitelji

Naša vizija

Naša vizija je oblikovati bolj varno prihodnost naših otrok, v kateri bodo znali biti organizirani, disciplinirani in se sposobni učinkovito spopadati z vsakodnevnimi izzivi, biti polni spoštovanja do sebe in drugih, močni, samozavestni in samostojni, neodvisni, oziroma USPEŠNI in SREČNI!

Utrdimo prihodnje generacije!

Skupaj ustvarjamo njihov boljši jutri!

Naš tim

Glavni strokovni vodja in mednarodni mentor programa Mentalne aritmetike je gospa Danica Banzić, Master učiteljica mentalne aritmetike. Danica je največji strokovnjak za mentalno aritmetiko v naši regiji in eden od najeminentnejših evropskih strokovnjakov za japonski Abakus (Soroban), z zaključeno specializacijo na prestižni Akademiji Tomoe Soroban v Tokiu. Je stalna članica organizacijskih odborov največjih mednarodnih tekmovanj in Olimpijade v mentalnem računanju. Je tudi avtor knjige Mentalna aritmetika.

Vsaka od naših učiteljic mentalne aritmetike v kolektivu Kid Genius je zaključila specializirano mednarodno izobraževanje za poučevanje mentalne aritmetike in pridobila certifikat »učiteljica mentalne aritmetike«. Po izobrazbi združujemo pedagoginje, psihologinje ali vzgojiteljice s predhodnimi izkušnjami z delom z otroci različnih starostnih skupin.

Andrej Janša

Andrej Janša

Lastnik verige Kid Genius Slovenija, vodja šole Kid Genius Lavrica

V programu Kid Genius sem prepoznal odlično priložnost za dodatno izobraževanje svojih otrok, kar mi je kot staršu poslanstvo in obveza. Ker Kid Genius v Sloveniji takrat še ni bil prisoten, sem se odločil za nakup franšize in s tem po dolgoletnih izkušnjah vodenja različnih podjetij doma in v tujini vstopil tudi v čevlje vodenja programa in šole. Želim si, da bi v vseh večjih slovenskih mestih pridobil poslovne partnerje, s katerimi bi skupaj ponudili čim večjemu številu otrok možnost dodatnega razvoja njihovega intelektualnega potenciala in s tem boljšo prihodnost.

Pia Škulj

Pia Škulj

Učiteljica mentalne aritmetike

Sem študentka fakultete za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Zelo rada imam otroke, se z njimi dobro razumem in zabavam.  Kid Genius je zame prava izbira. Uživam v prenosu znanja uporabe abakusa na otroke in v številnih drugih raznovrstnih aktivnostih, ki jih izvajamo tekom programa. Navdušuje me, da otroci uživajo v mentalni aritmetiki in intelektualno rastejo.

Katja Skok

Katja Skok

Učiteljica mentalne aritmetike

S poučevanjem otrok se ukvarjam od leta 2014, do sedaj predvsem z učenjem angleškega jezika, s čimer sem v zadnjih letih pridobila izkušnje tudi v tujini. Mentalna aritmetika me je pritegnila predvsem zaradi vseh življenjskih spretnosti, ki jih otroci pridobijo kot posledica računanja z abakusom. Pri učenju in uporabi abakusa sem nadvse uživala tudi sama, zato svoje znanje z veseljem prenašam na naše učence, jih pri tem spodbujam ter spremljam njihov napredek.